Wasa Station, yhteistyökumppani Lemminkäinen

Mikael Snellman, Pohjanmaan ja Satakunnan aluejohtaja, Lemminkäinen Talo Oy

Mikael Snellman, Pohjanmaan ja Satakunnan aluejohtaja, Lemminkäinen Talo Oy

Granlund konsernilla on vahva rooli Lemminkäisen tukena Wasa Station hankkeen alun haastavissa kilpailu-, suunnittelu- ja kehitystehtävissä. Granlund Oy ja Granlund Pohjanmaa Oy ovat vastanneet taloteknisestä suunnittelusta ja Granlund Consulting Oy:n vastuulla on energiaratkaisujen kehittäminen ja energia-asioihin liittyvä sidosryhmäyhteistyö.

Wasa Station on Vaasan vanhan linja-autoaseman tilalle suunniteltu monitoimikortteli, jonka suunnittelukilpailun voitti vuonna 2014 Lemminkäinen. Wasa Stationin kortteliin on tarkoitus rakentaa kauppakeskus, musiikki- ja kongressikeskus, hotelli-ravintola, monitoimiurheilutila sekä toimistoja ja asuntoja. Vaasaan pohjoisesta tulevan sisäänajoväylän varteen, aivan kaupungin ydinkeskustan tuntumaan, suunniteltu Wasa Station hyödyntää uusimpia energiaratkaisuja ja esittelee seudulla toimivien energiateknologiayritysten osaamista.

Lemminkäisen, Vaasan kaupungin, Merinova Oy:n ja Granlund Consulting Oy:n yhteistyön avulla osa hankkeen suunnittelun rahoituksesta saatiin Tekesin INKA-ohjelmasta. Rahoitus on mahdollistanut innovatiivisten energiaratkaisujen kehittämisen yksittäisten rakennusten sijaan koko korttelin tasolla sekä laajapohjaisen yritysyhteistyön eri ratkaisuvaihtoehtojen tutkimisessa ja kehittämisessä.

Hankkeen suunnitteleminen, markkinointi ja investorineuvottelut ovat käynnissä ja rakentamisen on tarkoitus aloittaa vuoden 2016 aikana.

Haluatko kuulla lisää?

Ville Reinikainen
Toimialajohtaja, energia (Director, Energy)

etunimi.sukunimi@granlund.fi
050 541 5375

Lue lisää »

Jaa artikkeli